Zhodnocení sportovního manažera Petra Oklešťka

O víkendu se měla odehrát pouze tři utkání. Nakonec se ale odehrála pouze dvě. Kategorie U16 vyhrála přátelské utkání na Pragovce (více níže). Už nyní se těším na utkání s týmem RC Říčany, které se odehraje 24.10. 2020 u nás na Spartě. Juniorka odehrála své utkání v Říčanech. Říčanští hráči ukázali své kvality a vysoko vyhráli. A tým mužů musel své utkání ve Vyškově odložit z důvodu výskytu COVID-19 u dvou hráčů.

Rád bych tak apeloval na všechny členy klubu – trénuj, hraj, ale buď společensky odpovědný. Udělejme maximum pro klub i společnost v boji proti COVID 19.

PO

U16

V pondělí v podvečer odehráli kadeti Sparty své třetí podzimní utkání. V reprezentační přestávce, nastoupily naděje Sparty k přípravnému utkání s Pragou.

Úvod utkání vyšel domácím, kteří ihned z úvodního tlaku lehce bodovali. Odpověď Sparty přišla během pěti minut, po dobře zahraném autu dostali rojníci fázemi míč až do pětkoviště. Hra se po té přelévala z jedné strany na druhou a skóre naskakovalo na obou stranách až do stavu 10:10. Těsně před koncem poločasu dala Sparty na těžkém terénu ještě jednu pětku a tím uklidnila svou hru.

Po změně stran se domácí už nemohli dostat do hry, Sparta byla u všeho dřív a dokazala z tlaku vytěžit i bodový zisk. Za stavu 10:31 se dostala do hry i celá lavička, střídající hráči se však nedokázali adaptovat na těžký terén a najednou bylo velké množství chyb. Toho využili domácí a posledních pěti minutách ještě korigovali skóre na 24:31.

Moc děkujeme sousedovi z vysočan – Pragovce – za to, že se s námi dohodli na výborném přípravném utkání. Pro nás to byla další velká zkušenost, hráči pomalu zjišťují, jaká je jejich role na hřišti a čím mohou nejvíce pomoci k souhře týmu.  Tuto sobotu nás čeká soutěžně nesoutěžní 3. kolo Rugby Cupu 2020, které hrajeme v Ostravě. Toto byla z mého pohledu ideální příprava” řekl po utkání hlavní trenér Marek Švíř.

Program kadetů na podzim

12/9 Rugby Cup 1. kolo  – Petrovice – Sparta 5:48 

19/9 Rugby Cup 2. kolo – Tatra A – Sparta 15:41

28/9 přípravné utkání Praga – Sparta 24:31

3/10 Rugby Cup 3. kolo – Mariánské Hory – Sparta

10/10 Rugby Cup 4. kolo – Sparta – Babice

17/10 reprezentace U16

18/10 přípravné utkání Tatra A – Sparta

24/10 Rugby Cup 5. kolo Sparta – Říčany 

31/10 reprezentace U16

1/11 přípravné utkání Slavia – Sparta 

7/11 přípravné utkání Tatra A – Sparta 

14/11 přípravné utkání Sparta – Slavia

U19

Kategorie U19 odehrávala v pondělí 28. 9. 2020 své utkání s Říčany. Sparta prohrála, konečný stav utkání byl 52:14.

Muži

Komentář Ondřeje Kutila:

Minulý týden probíhala příprava na náš další zápas a to proti silnému Vyškovu. Jenže už i nás dohnal koronavirus a testy prokázaly dva pozitivní hráče v našem týmu. A tak byl čtvrteční trénink a následný sobotní zápas zrušen. Je to smutná realita, se kterou se budeme muset potýkat až do konce sezóny, ale má to i svou výhodu – v podobě doléčení zraněných hráčů, kterým tato situace dává více času. Závěrem bych vás chtěl pozvat na sobotní zápas, kdy se doma utkáme ve 14 hodin s RC Dragon Brno.

Sledujte, prosím, náš Facebook – utkání může být ovlivněno plánovanými opatřeními ze strany Vlády ČR.

Odebírejte novinky ze Sparty!