Muži

Minulý týden shrnuje trenér A mužstva Ondřej Kutil:

Minulý týden proběhl ve znamení příprav na náš opravdový test v podobě zápasu proti RC Říčany. Tréninkový týden nebyl úplně špatný, ale stále jsme limitováni poměrně velkou marodkou zejména v utočné řadě. I tak je pozitivní, že pod domluvě s Jirkou Skallem můžeme využít mladé hráče z U19 a tak nás může být na utkání vždy 23, což je důležité pro rozložení zátěže na jednotlivé hráče.

Co se utkání týče, tak nás po dlouhé době čekala prohra, která měla hlavní důvod v naší nedisciplinovanost. Věnovali jsme soupeři celkem 18 bodů z trestných kopů. Kvůli špatným autům jsme nemohli využít náš herní plán a náš útok se nedostal vůbec do hry.

Tento zápas ukázal naše nedostatky, ale také místa, na kterých se dá stavět. Myslím, že tato prohra nám může pomoci v dalším růstu. Ragby je o detailech a také o pevných základech jako radost ze hry a chuť vyhrát každý duel. Věřím, že nám všem tato prohra dala nějakou lekci a chuť lépe a kvalitněji pracovat. Hned další šanci pro návrat k naší hře se vším, co k ní patří (respekt, bojovnost, chuť skórovat), nám nabízí příští týden, kdy hostíme našeho souseda RC Praga.

Na závěr bych chtěl poděkovat naší střídačce která se nezalekla nepříznivého stavu utkání a byla schopna vyhrát druhou půli.

Za fotky ze zápasu děkujeme Jarce Čížkové.

U19

Očekávané kvalitní utkání mezi Říčany U19 a Sparta U19 se bohužel neuskutečnilo z důvodu karantény několika hráčů soupeře a bylo odloženo na neurčito. Trenér Jirka Skall dodává:

Toto utkání by nám nastavilo zrcadlo, jak na tom jsme po odchodu několika hráčů U19 do A týmu a po doplnění hráči z U16. Další utkání je v neděli 20. 9. s Pragovkou. Výkop je v 16 hodin – jedeme si pro vítězství, přijďte nás podpořit.

Stejně tak bylo zrušeno i utkání žen.

U16

Kadeti Sparty vyhráli v sobotu své první soutěžní utkání v Petrovicích 5:48 (5:29). Fotografie ze zápasu si můžete prohlédnout na Facebooku Sparty.

U14

Zápas s Petrovicemi shrnuje trenér U14 Radan Mik:

V neděli 13.9. jsme na hřišti RC Petrovice sehráli naše letošní první utkání v nové sestavě, které nakonec skončilo vítězně pro domácí RC Petrovice 17:15. I přes tento výsledek musím konstatovat, že zápas byl prakticky do poslední chvíle nerozhodnutý a otevřený. Náš tým působil kompaktněji, bojovněji a myslím, že i herně byl pro RC Petrovice zdatným soupeřem. 

Musím zde vyzdvihnout práci všech hráčů, jednak nově příchozích z kategorie U12, ale i hráčů, kteří v kategorii U14 již působili v minulé sezóně. Jako trenéra mě hřeje u srdce, když na hřišti vidím to nasazení a zapálení do hry jako tomu bylo tuto neděli. Takže závěrem obrovské poděkování hráčům za příkladné nasazení a nádherný zápas, dále rodičům, že dovezli všechny hráče a na závěr trenérům za vedení a přípravu týmu.

 

U12

Report z víkendového turnaje U12 přidávají Dalmoš a Robert:

V neděli 13. 9. 2020 jsme se zúčastnili prvního oficiálního turnaje. Obsadili jsme dvě výkonnostní skupiny. Skupinu A, kterou vedl Robert, a skupinu B, kterou vedl Dalmoš. V obou týmech bylo přesně devět hráčů, což zaručovalo maximální účast ve hře všem hráčům, ale nebylo možné střídat. Rádi bychom ještě zvýšili účast, abychom mohli lépe rozvrhnout síly na samotný zápas i turnaj.

Ve skupině A jsme také nastoupili v 9 hráčích. Bohužel během prvního zápasu nám vypadl jeden hráč a museli jsme víc jak polovinu zápasu hrát v oslabení. Další dva zápasy jsme díky soupeřům mohli hrát 8 na 8. Naše hra se uklidnila a kluci zlepšili hru v rucku a pohyb po hřišti. Nasazení hráčů se během celého turnaje zlepšovalo a do posledního zápasu kluci dali opravdu všechno. Do dalších turnajů musíme ještě zlepšit hru po skládce a pracovat na přehledu na hřišti a pohybu ve hře.

Za skupinu B musíme říct, že někteří hráči si bojovností a nasazením řekli o postup do A skupiny a jiní získali dost motivace se zlepšit. V naší skupině jsme sehráli všechna utkání velmi vyrovnaná a docela kvalitní. Je potřeba zapracovat na obraně a podpoře hráče s balónem při útoku. Také mě mrzí dva trestné kopy za komentování rozhodčího.

Vzhledem k počtu účastníků si každopádně všichni zaslouží pochvalu za nasazení po celý turnaj. Děkujeme mnohokrát za účast a těšíme se na další tréninky a turnaje.

 

Odebírejte novinky ze Sparty!