Muži

V sobotu hrajeme doma opět s Pragou od 14. 00 hod. Příprava bude stejná jako na všechna domácí utkání – trénink Po, Út, Čt. V sobotu nás pak čeká předzápasový trénink od 10.00. hod., společný oběd, koncentrace na utkání.

Zveme všechny naše fanoušky, sponzory a partnery na další vysočanské derby v rámci poháru ČSRU a také o tradiční pohár starosty Prahy 9.

Eduard Krützner

U18

V neděli jsme odehráli páté utkání proti společenství Petrovice / Babice / Přelouč. Hrálo se na hřišti v Babicích a počasí nám velmi přálo. I po páté se nám podařilo zvítězit a to v poměru 63:0. Nebýt velkého počtu individuálních ztrát míče mohlo být skóre určitě vyšší.

Na druhou stranu bylo vidět i zlepšení v autech a ve spolupráci při útočné fáze, kdy nám už mnohem lépe fungovala podpora a zrychlení hry předávkami míče bez zbytečných rucků. Hodně nám pomohli ve druhé půli i víc než kvalitní kopy Matyáše Jandíka.

Máme stále na čem pracovat, ale opět děkujeme hráčům za nasazen a divákům za podporu. Příští neděli nás čeká výjezd do Ostravy, tak to budeme zřejmě muset zvládnout bez divácké podpory.

U16

Kadeti doma přivítali v sobotu dopoledne favorizované Říčany. Hosté začali dle očekávání a položili rychle první pětku. Po deseti minutách se hra vyrovnala a Sparta se začínala dostávat překvapivě často dostávat na půli soupeře. Z jedné z akcí dokonce vytěžili domácí  z nepřehledné situace pětku a bylo to 7:7.

Říčany však měly připravenou rychlou odpověď a po pár minutách se ujaly opět vedení. Sparta v této chvíli hrála sice aktivně, ale zbytečné chyby daly možnost soupeři ke zvýšení náskoku. Poločas 7:33

Po změně stran hosté hned z úvodní akce skórovali a vypadalo to, že je po utkání. Opak byl však pravdou. Sparta začala hrát s větším nasazením a díky tomu měla více času na hru s míčem. Aktivita vedla k položení druhé pětky, která sice ve vývoji skóre nic neřešila, ale hráčům dodala sebevědomí, které jim vydrželo až do konce utkání. V samotném závěru hosté položili po rychle rozehraném trestném kopu závěrečnou pětku na 12:45.

Kadeti po čtyřech nevýrazných kolech odehráli lepší utkání, druhý poločas prohráli na pětky pouze 2:1.

Další utkání čeká Spartu v sobotu v Říčanech, kde odehraje přípravu s domácími ve svém volném víkendu. Poslední domácí utkání hrají kadeti v sobotu 5. listopadu proti Slavii.

U14

RC Sparta-RC Praga  12:34 (0:22)

Musím konstatovat, že máme velkou marodku. Proto jsme nuceni do mančaftu zařazovat nováčky a tomu pak odpovídá naše hra. Začátek zápasu nám utekl a tým Pragy nás herně přehrával. Po 15 minutách se naše hra začala zlepšovat. Ve druhém poločase jsme srovnali krok a druhý poločas byl bodově vyrovnaný. Za tuto snahu musíme chlapce pochválit, že zápas neodevzdali. Nadále máme co zlepšovat a budeme doufat, že marodi nás brzo doplní.

Vláďa

U12

Ahoj, náš tým se zúčastnil tradičního festivalu bláta a deště v Petrovicích na turnaji PICO CUP. Je to jeden z mála turnajů, které hrajeme o umístění a kluci to vzali velmi zodpovědně. Ukázali chuť do hry a chuť předvést pěkné tvrdé ragby.

V základní skupině jsme se setkali s týmy, které běžně nepotkáváme a povedlo se nám někdy i trochu se štěstím vyhrát některé zápasy. Jen v utkání s Petrovicemi jsme doplatili na menší disciplinovanost a zaobíráním se okolnostmi, které nemůžeme ovlivnit a skončili jsme ve skupině druzí.

Odpoledne jsme tedy hráli skupinu o 5. až 8. místo. Nakonec jsme urvali pěkné šesté místo. Líbil se nám pozitivní přístup celého týmu a pěkná kreativní hra. V obraně jsme agresivně napadali, ale pak jsme nešli po míči, na tom ještě zpracujeme. Podpora spoluhráčům se také zlepšila oproti minulým turnajům.

Děkujeme všem příchozím za vzornou reprezentaci klubu. Omluveným přejeme rychlé uzdravení a doufáme v rychlé posílení týmu ostatními členy našeho týmu. Děkujeme také statečným rodičům za podporu a fandění. Dalmoš a Robert.

U10

V sobotu se na většině hřišť v Praze konal mezinárodní turnaj Prague Youth Rugby Festival. Kategorie U10 se sešla spolu s dalšími týmy z Česka, Německa, Rakouska a Rumunska na horním hřišti RC Tatra Smíchov. Během dopolední části předvedli kluci a holky pěkné a bojovné ragby, vyhráli 3 zápasy a jediná prohra byla s budoucím vítězem celého turnaje.

Po obědové pauze nás čekali těžší, ale i tak „hratelní“ soupeři. Bohužel se nám přilepila smůla na paty, dopolední styl hry přestal fungovat a všechny odpolední zápasy tak skončily těsnou prohrou. K poslednímu zápasu se všichni vyhecovali a byl to z hlediska výkonu a plnění pokynů ten nejlepší mač dne. V celkovém pořadí jsme skončili v TOP10, tzn. na 10. místě.

Moc děkujeme všem zúčastněným holkám a klukům za nasazení, které celý den předváděli a rodičům za velkou podporu!

U8

V sobotu 15. 10. 2022 se odehrál na pražských hřištích tradiční turnaj PYRF. Kategorie U8 hrála na hřišti RC Praga ve Vysočanech a zúčastnilo se ho 20 týmů. Počasí nám připravilo typické britské rugbyové počasí a tak se v podstatě celý turnaj odehrál ve vytrvalém dešti. Ve skupině jsme odehráli čtyři zápasy, dva lépe a dva hůře.

Následovala pauza na oběd a po posílení hráčů se odehrála skupina o umístění, kde už se nám tolik nedařilo, ale hráči ukázali bojovného ducha a pěkné herní výkony.

Bylo vidět jak si všichni hru postupně srovnávají v hlavě a sehrávají se a tak závěrečné zápasy vypadaly velice pěkně. Nakonec herní výkon stačil na 15. místo. Myslím, že si všichni hráči turnaj užili a podali kvalitní ragbyové výkony.

Všem zúčastněným a organizátorům bychom rádi poděkovali a těšíme se na další turnaj.

Láďa, Matěj a Standa