Muži

A tým čeká na rozhodnutí STK o termínu utkání proti Říčanům o umístění ve skupině. Oba týmy mají hráče nominované do kategorie U20 národního týmu, která odehraje přátelské utkání v Belgii 15.10. Momentálně není žádný vhodný náhradní termín.

E.K.

Ženy

Naše Sparťanky se zúčastnily víkendových soustředění národních týmů sedmiček a patnáctek. V sedmičkovém výběru zazáří již tento víkend Tereza Baťhová na turnaji v Elche.

U19

V neděli 9. 10. 2022 jsme doma odehráli tradiční derby proti týmu Slávie. I přes vítězný výsledek 54:19 nám zápas ukázal, kde přetrvávají naše slabiny, mezi nimiž dominuje zejména slabá fyzička. Vidět to bylo zejména na rozdílných poločasech.

Zatímco v prvním jsme více méně dominovali, tak druhý byl velmi vyrovnaný a to právě díky faktu, že jsme cca po 10 minutách druhé půle přestali stíhat fyzickou připraveností. I přestože hrál soupeř ve čtrnácti, začínal se dostávat do větších příležitostí a poprvé v zápase skóroval.

Druhý poločas tak skončil vyrovnaným skóre 19:19. Právě proto si o to více ceníme nasazení a srdce, které do zápasu naši hráči dali. Za to jim děkujeme a děkujeme opět i našim příznivcům za podporu.

U16

Kadeti odehráli další utkání Ligy Ragb XV v Petrovicích. Dobře sehraní domácí nedali Spartě moc šancí. Hráčům chyběla větší chuť porvat se o dobrý výsledek a tak se vše odehrálo ve režii soupeře. Konečný výsledek 41:5 odpovídal průběhu.

Další utkání hrají kadeti v sobotu 15.10. doma proti Říčanům.

U14: Vyškov vs. Sparta  29:14 (12:14)

V neděli nás čekala cesta na Moravu a to do Vyškova. Jako již tradičně den před zápasem přišly dvě omluvenky a ani při zápase jsme se neobešli bez zranění. Vyškovský tým s trenérem Jirkou Pantůčkem, bývalým hráčem A týmu Sparty, na nás vlétl hned po prvním výkopu a než jsme se probudili prohrávali jsme 5:0.

Po chvilce jsme prohrávali již 12:0 a to nás trochu nakoplo. Zápas se začal vyrovnávat a z toho jsme vytěžili pětku, kterou položil Matyáš Houba a následnou konverzi proměnil David Švíř. Když už se poločas chýlil ke konci dostal se k balonu Matyáš Ludvík a skóroval. David tak druhou konverzí přetáhl poločasové vítězství na naši stranu.

Ve druhém poločase byl soupeř už nad naše síly hlavně, když odstoupil pro zranění kapitán Mikeš. Zápas provázelo mnoho individuálních chyb, na kterých se musí hodně zapracovat. Příští neděli nás čeká doma od 15 hodin odvěký rival od Rokytky tým Pragy.

U12

Krásné počasí objednal na svůj turnaj klub v Kralupech nad Vltavou. Přihlásili jsme týmy do skupiny A i B. V A skupině jsme se přesvědčili, že bez spolupráce a odhodlání nelze vyhrát žádný zápas. Musíme se naučit vyhrávat zápasy už před nastoupením k utkání. Když si budeme více věřit a nebudeme se předem vzdávat, hra bude hned úspěšnější. Vzhledem k několika omluvenkám jsme v B skupině přijali pomoc od hráčů Amoru a Tatry.

V zápasech získáváme potřebné zkušenosti a uplatňujeme dovednosti z tréninku. Je potřeba více si uvědomit postavení a pohyb v obraně i v útoku. Děkuji každopádně všem za účast a chuť do hry.

Příští týden máme mezinárodní turnaj v Petrovicích a doufám, že si zahrajeme se zajímavými soupeři a získáme zajímavé umístění. Rugby zdar Dalmoš a Robert

U10

Kategorie U10 se v neděli zúčastnila turnaje v Sedlčanech. Postavili jsme klasicky dva týmy, jedno „Béčko“ a jedno „Céčko“. Protože dorazil dostatek hráčů, mohli jsme dokonce vypomoci týmu Rakovníku půjčením dvou našich hráčů. Výkon v jednotlivých zápasech během celého turnajového dne se u každého ze sparťanských týmů vyvíjel úplně opačně.

B-tým měl bezkonkurenční nástup, kdy přehrával soupeře tak, že Karel musel stáhnout ze hry jednoho hráče, abychom hráli v oslabení. Je to známka toho, že můžeme do příštích turnajů začít nasazovat Áčko 😉 V posledním zápase sice hráči trochu zaváhali a prohráli, ale celkový dojem byl pozitivní.

Kluci z C-týmu to měli úplně naopak. V prvních dvou zápasech nenahrávali, neskládali, nepoložili pětku a byli úplně rozhození. Před třetím zápasem dostali intenzivnější trénink přihrávek – toho, co nás nejvíc pálilo. Hra se výrazně proměnila, nováčci se začali víc zapojovat, všichni začali skládat a pětky přibývaly. Standardně až v posledním zápase se vyburcovali nejvíc a proti Tatře vyhráli.

Po oficiálním skončení turnaje jsme si ještě po mezitrenérské domluvě zahráli přátelský zápas s Olympem. Byla to radost pohledět!

Děkujeme mockrát všem zúčastněným.

Příště se těšíme na PYRF na Tatře!

U8

Po turnajové pauze se kategorie U8 vydala na turnaj v Plzni. Ranní zima pod příkrovem husté mlhy, jak bývá v Plzni zvykem, nezabránila hráčům v příjezdu a tak se turnaje po dlouhé době zúčastnilo 17 hráčů. Tím jsme mohli postavit tři družstva, jedno v kategorii B a dvě v kategorii C.

Všechna družstva podávala pěkné výkony a padlo spoustu pětek. Všichni hráči ze sebe vydávali to nejlepší a o pěkné akce a výkony nebyla nouze. Rádi bychom poděkovali všem zúčastněným.

Láďa, Matěj a Standa