Muži

Vysočanské derby se odehrálo opět za umělého osvětlení. Přivedlo také dobrý počet fanoušků z obou stran a derby mělo opakovaně jiskřivý sportovní náboj. Sparta se z počátku nemohla dostat dobře do herní pohody, ale kolem 17 minuty jsme konečně bodovali 7:0. Praga ale nic nevzdávala – poločas byl celkem hratelný pro soupeře 19 : 7.

Hned po výkopu druhého poločasu jsme ale zaváhali a Pragováci dali rychlou pětku s konverzí. Brzy jsme také položili, ale hra byla v tomto čase stále vyrovnaná. Praga přidala dalších 7 bodů trestnou pětkou + 2 body. Rozdíl skóre tak byl pouze o tři body v náš prospěch. V závěru utkání jsme ale aktivně navýšili naše vedení rychlými akcemi, jednoznačně v náš prospěch a zvítězili jsme 50:21. Pohár starosty Prahy 9 tak zůstal pohodlně na svém místě.

Vyhráli jsme letošní derby už po třetí a s našimi výsledky v tomto směru jsme určitě spokojeni 26:13, 42:7 a tentokrát 50:21.

Děkujeme všem naším fanouškům, partnerům a sponzorům za podporu.
EKJ

Ženy

V sobotu se odehrálo přátelské utkání národního týmu žen proti výběru Vídně. Češky podlehly 10:21. V kádru zazářily hned čtyři Sparťanky.

U16

Kadeti odehráli své třetí letošní utkání v Ostravě, kam odcestovali pouze se 14 hráči. Domácí, kteří hrají ve společenství s Havířovem nepůsobili i přes výškovou převahu nějak nebezpečně. Sparta po rozpačitém úvodu nastavila tempo hry, kterému domácí postupem času přestávali stačit.

Do hry s tím i zapojili hráči, kteří v předchozích utkáních téměř nebyli vidět. Co bylo pro další vývoj velice pozitivní. Výborně hrála celá útočná řada, které položila většinu pětek.

Mariánské hory / Havířov – Sparta 0:54 (0:14)

Další utkání odehrají kadeti v sobotu 8. října v Petrovicích.

U14: RC Slavia vs. RC Sparta – 22:26

V neděli jsme odehráli zápas se Slavií, ve kterém se nám podařilo zvítězit. Do zápasu jsme nastoupili o 14 hráčích a tak jsme se domluvili, že se bude hrát bez zadáků. Do druhého poločasu jsme dokonce nastoupili ve 13, když byl na konci poločasu zraněn David.

V zápase bylo hodně chyb, ale také mnoho pozitivního. Dva nováčci se projevili velmi slušně – Robert např. položil ve svém prvním utkání pětku. Myslím si ale, že před námi je mnoho práce. Za 14 dní se vydáme do Vyškova.