Ženy

Poslední turnaj nejvyšší domácí soutěže zakončil sedmičkovou sezónu žen. Sparťanky neobhájily titul z podzimu. Umístily se celkově na druhém místě. Přesto držely vysoký herní standard. Bohužel nestačily na výběr Tatry, zejména díky slabší lavičce a celkově malému kádru.

Konec sezóny si užily stylově v maskách legendární Sparty!

U19: RC Dragon Brno – RC Sparta Praha – 50:3 (12-3)

První půli jsme favoritovi byli rovnocenným soupeřem, škoda několika špatných finálních rozhodnutích. Druhá půle nás opět srazila do našeho standardu. Chybělo osobní nasazení, skládání, vůle a osobní přístup. K možnému zvrácení výsledku jednoznačně chybí lídr týmu, fyzická kondice u hráčů základní sestavy a zejména lavičky… O víkendu hrajeme v boji o umístění s RC Praga. Hráči zápasu: Jakub Zemek, Michal Štěpánek.

U16

Kadeti Sparty uspěli v 1. kole nadstavbové části ligy U16, když vyhráli s přehledem v Babicích 12:32. Následující týden se hraje semifinále o 5-8 místo. To odehraje Sparta v Petrovicích, kde bude mít možnost domácím vrátit prohru ze 3 kola základní části.

U14

V nedělí 15. 5. 2022 jsme přivítali na domácím hřišti RC Dragon Brno a odehráli za slunného počasí náš zápas o celkové umístění v kategorii U14. Hráči soupeře nás přehrávali v útočné fázi, kde využívali své fyzicky i herně zdatné a my jsme na tuto situaci nebyli schopni zareagovat.

Přestože naši hráči předvedli chvílemi bojovný a vyrovnaný výkon, na kvalitnějšího soupeře to bohužel nestačilo. Utkání skončilo výsledkem RC Sparta Praha vs. RC Dragon Brno 17:42. Hráčem zápasu byl David Chadt.

U12

Ahoj všichni, 15.5.2022 jsme hráli v krásném počasí na turnaji v Babicích. V dopoledním bloku jsme spojili síly v kategorii C s Petrovicemi a kluci si pěkně zahráli a získali zkušenosti a radost ze hry vrchovatou měrou. Pochvalu zaslouží všichni. Abraham, Matěj, Bohumil i Václav. Trošku vypomohl i Vincent. Jáchym si vlivem včasné docházky zahrál pár minut za Slavii. V odpoledním už hodně teplém počasí se sešla druhá část našeho týmu ke hře v kategorii A.

Náš tým předváděl opravdu dobrou hru s velmi dobrým a agresivním napadáním soupeře. Byli jsme opravdu nadšení z předváděné hry a zvu všechny, kdo chce vidět dobré ragby, na turnaje U12, děkujeme všem příchozím a hrajícím. Dnešní turnaj jsme si opravdu užili. Dalmoš a Robert.

U10

Včera 15. 5. jsme odehráli turnaj v Plzni. Turnaj byl specifický hned v několika věcech. Jednak byl turnaj uspořádán v hezkém prostředí parku, ale trochu jsme svou přítomností znervózňovali bruslaře jejichž dráha hřiště obklopovala. Pak nás nepotěšilo, že dorazilo jen 11 dětí a měli jsme přihlášená dvě mužstva (s tím nám naštěstí vypomohl Olymp, za což mu děkujeme). V neposlední řadě jsme k ještě větší smůle měli nezvykle mnoho zranění, která se nám dosud vyhýbala. Jak řekl sám hlavní pořadatel, byl to takový punkový turnaj.

Výsledkově se nám příliš nedařilo, ale to vzhledem k okolnostem není divu. I přes všechny problémy a ospalý začátek to herně nebylo špatné a to jak v A skupině, tak ve skupině C. Víme, na čem musíme dál pracovat. Nakonec to i díky počasí byla příjemně strávená neděle ve společnosti dětí, které projevily bojovného ducha a srdce Sparťana.

Tímto bych chtěl všem zúčastněným dětem a rodičům poděkovat, zraněným popřát brzké uzdravení a na ty, kteří bez objektivních příčin nedorazili nebo vyrazili raději na chaty, bych rád apeloval, aby příště tým podpořili a netrhali partu.

U8

V neděli jsme začali den brzo, už po sedmé hodině na Hlavním nádraží. Turnaj pro kategorii U8 totiž tentokrát probíhal v Přelouči. V rámci stmelení party (dětí i rodičů) jsme zvolili společnou cestu vlakem.

Áčko bylo tentokrát s Hankou. Silní soupeři hned na úvod tým potrápili – trestali sebemenší chybičku a přeloučská výheň na náladě taky nepřidávala. S každým dalším zápasem ale bylo vidět zlepšení a hlavně velká vůle hrát. Kluci s kapitánkou Luckou bojovali jako lvi a zúročili předchozí tréninky zaměřené na skládky.

Kluci v Béčku pod taktovkou Ládi nastoupili zostra a ze začátku předváděli dobrou útočnou hru. Pak ale bojovali spíš sami se sebou a se svým (ne)soustředěním na hru. Později ještě zabrali, začali víc skládat a zápasy si užívat a nakonec zůstali neporažení ve čtyřech z celkových šesti zápasů.

Céčko s Matějem za čárou odehrálo celý turnaj ve velkém tempu. Kluci se rvali o každý míč a kromě sparťanských zápasů vydatně pomáhali ještě v zápasech za Kralupy!

Všem hráčům, kteří celý den předváděli příkladné herní odhodlání a urputnost, moc děkujeme! Oceňujeme i rodiče, vzorné fanoušky a pečovatele.

Příště se předvedeme na Tatře!