Muži porazili Přelouč

Medák: V posledním kole základní části Extraligy jsme se potkali v domácím prostředí s posledním týmem tabulky RC Přelouč. Mohli jsme si tak dovolit udělat několik změn v sestavě a dát příležitost hráčům, kteří měli v předešlých utkáních odehráno méně času.

To ale nemělo rozhodně vliv na kvalitu naší předvedené hry. Hráči vstoupili do utkání velmi zodpovědně, což se projevilo body už v prvních minutách. Naše herní tempo bylo v obou poločasech velmi dobré a tak se skóre stále jen navyšovalo. Zaváhali jsme jen dvakrát v koncentraci, ale to se v takovém zápase, kde je jednoznačná převaha, prostě stává. Soupeř si tak mohl v samotném závěru připsat na své konto 14 bodů a my rekordních 110.

Hráče jsme pochválili za velmi dobrý přístup ke hře, plnění daných úkolů a hlavně dodržování herního systému. Máme před sebou reprezentační přestávku, která nám umožní ještě lépe vypilovat systém hry a připravit se na první utkání play-off, s třetím týmem v základní části Tatrou doma na Spartě 21. 5. 2022.

Těšíme se na velkou podporu fanoušků a příznivců SPARTY!

Ženy z Vyškova přivezly 2. místo

Naše ženy přivezly z Vyškova krásné 2. místo. Ve finále nedokázaly porazit Tatru Smíchov, ačkoliv ve skupině se jim to povedlo. Finálový turnaj se koná 14. 5. 2022 od 11 hodin v Říčanech. V jeden den na jednom místě se odehrají obě ženské ligy a taky turnaje dívek. Rozhodně bude na co se dívat!

Již tradičně proběhl na začátku měsíce společný dívčí trénink VŠECH Sparťanek. Malá i velká děvčata si společný čas moc užila.

U14 bodovali v Havířově

Roman Čížek: Tuto neděli nám den začínal velice brzy – namířeno jsem totiž měli do Havířova. V 6.25 jsme se nalodili a posnídali něco z Merhautovy pekárny (koláčky, koblihy), které donesl kapitán Mára – tři plné krabice, za které velice děkujeme. Po cestě jsme si udělali testík z pravidel ragby, aby nám cesta lépe utekla.

K zápasu jsme dorazili na čas, tak byl i čas na řádnou rozcvičku. Hned od úvodního hvizdu jsme tahali za delší konec, a i když proti nám na některých postech stáli celkem pěkní pořízci, zvítězili jsme nakonec 38:12. Do hry se dostalo všech devatenáct hráčů, kteří s námi odcestovali.

Mužem zápasu byl Vojta Müller, který neskutečně táhne celý roj. Neustále pokulháváme v útoku, na kterém sice pracujeme, ale jde to pomalu. Jinak velká pochvala všem za bojovnost . Teď máme týden volna a čekáme na soupeře v play off.

U12 se účastnili regionálního turnaje na Spartě

Dalmoš a Robert: V neděli 1. 5. 2022 se stal pořadatelem regionálního turnaje náš klub RC Sparta. Kromě zajištění normálního počasí se nám podařilo postavit i dva sparťanské týmy. Po jednom do skupiny A i B. Je to jistě zásluhou skvělých pořadatelů turnaje Petra Štěpánka a Máry Švíře. Děkujeme také rodičům, kteří se obětovali do rolí zapisovatelů a časoměřičů jednotlivých zápasů. Obrovský dík patří také jedinému rozhodčímu Viktoru J., mimo jiné hráči naší U16.

Dobrou atmosféru pomohly vytvořit také maminky, které napekly vynikající moučníčky. Všichni hráči v obou kategoriích v náročných zápasech předvedli, že si dokáží zápas užít a dále posouvat své schopnosti. Jistě lze zapracovat na bojovnosti, technických schopnostech, týmové hře, ale celkově jsme předváděli skvělé a náročné ragby.  Děkujeme všem za pěknou Sparťanskou neděli.

U8 na turnaji nv Chrášťanech

První májovou neděli proběhl turnaj pro kategorii U8 v Chrášťanech na hřišti ARC Iuridica. Spartě se, po pár omluveních na poslední chvíli, sešel přesný počet hráčů pro sestavení tří týmů, takže jsme zase mohli obsadit všechny výkonnostní skupiny.

A-tým pod vedením Ládi hrál pěknou útočnou hru. Pokládalo se hodně pětek, bohužel na obou stranách. V obraně to ze začátku mírně vázlo, ale postupně kluci začali víc skládat a hra se celkově zlepšila.  

Hráči B-týmu pod vedením Matěje hráli bojovně a dravě a porazit je dokázali jen soupeři z Říčan a Pragy.

Kluci v C-týmu s Hankou předváděli hbitou hru dopředu a vyhráli všech pět zápasů. Kluci si ragby moc užívali. Nicméně musíme zapracovat na skládání a nováčci musí pořádně vstřebat základní pravidla, aby pak při hře nezmatkovali. 😉

Všem klukům, kteří bez střídání a většinou s úsměvem na rtech odehráli celý turnaj, moc děkujeme! Díky i fanouškům/provianťákům – rodičům a příbuzenstvu. Těšíme se za 14 dní do Přelouče!