U19 – RC Tatra x Sparta Rugby – 57:0 (40:0)

Jiří Skall: Zápas proti favoritovi na velmi promočeném terénu nám opět ukázal velké nedostatky, jak v útočné, tak v obranné fázi. Pochvalu zaslouží hráči za druhý, bojovný poločas. Každopádně byl dobře a kompaktně hrající tým Tatry nad naše síly. Povedl se nám po zápase ještě odehrát minizápas pro kluky z lavičky 1 x 15 min. Poslední zápas základní části nás čeká 8. 5. v Havířově.

Foto: František Zelenka

Ženy

Naše reprezentantky si užily další soustředění, tentokrát ve sportovním areálu na Slapech. Stran klubové soutěže čeká Sparťanky předposlední turnaj, který se koná v neděli 1. 5. ve Vyškově.

U16

Marek Švíř: Kadeti Sparty měli o tomto víkendu volno. V tomto týdnu bude vrcholit příprava na utkání v nadstavbové části, která začíná pro Spartu 30. dubna domácím soubojem proti Ammoru.

Do týmu se vrátili po delší pauze dva podzimní odpadlíci, tak je opět naděje, že kadeti budou hrát svá utkání v plném počtu.

U14 – RC Praga x Sparta Rugby – 39:14

V neděli jsme zavítali k našemu soupeři od Rokytky týmu Pragovky. Terén byl velice náročný, celý den pršelo a před námi se hrálo ještě jedno utkání, takže hřiště dostalo co proto. To ovlivnilo hru obou týmů, avšak soupeř se s tím dokázal vypořádat lépe.

Hra obou rojů byla velice vyrovnaná, ale Praga měla lepší útok. Náš útok hrál chaoticky, takže víme, na co se v tréninku zaměřovat. Další, co nám chybí ,je víra ve zvrácení výsledku a schopnost vyhecování se. Místo toho je osočování a vyčítání, kdo co udělal špatně a tímto se pak hráči nesoustředí na hru. Kluci si musí uvědomit, že nejsou ALL BLACKS, stále se tomuto sportu učí, tak i pokoře a respektu. I přesto bych jim chtěl poděkovat za bojovnost a věřím v další úspěchy.

Příští týden vyrážíme na cestu do Havířova, kde hrajeme se společenstvím Mariánských hor a Havířova, a věřím, že přivezeme vítězství a tím i lepší nasazení do závěrečného play-off.

Chtěl bych poděkovat i rodičům za podporu.

Díky Roman

U12

V neděli 24. 4. 2022 jsme v Rakovníku odehráli další regionální turnaj kategorie U12. Tento turnaj byl vyjímečný z několika hledisek. Zaprvé byl přihlášený rekordní počet hráčů. Zadruhé bylo extrémně nepříznivé počasí a v neposlední řadě vysokým a obětavým nasazením všech hráčů, rozhodčího a trenéra U16 Máry a rodičů. Všem patří za to že přijeli, pomohli a neujeli velký dík a doufáme, že nikdo nenastydl.

Turnaj jsme hráli v příznivém herním formátu dvakrát dvanáct minut. Hráli jsme dva zápasy. V prvním jsme v derby na hlavu porazili Slávii a v druhém jsme se nezalekli obrovitých hráčů Přelouče. I v mokrém terénu nám míče příliš nepadaly a byly k vidění velmi dobré herní kombinace. V obraně se všichni vyznamenali dobrými skládkami a bojem o míče. Ještě bych rád poděkoval Bohoušovi, Honzovi a Matějovi za účast v turnaji výkonnosti B v barvách Říčan. Za trenéry U12 Dalmoš a Robert

U10

V neděli 24. 4. jsme se zúčastnili 8. RT na hřišti ARC Iuridica v Chrášťanech. Postavili jsme dva týmy. Jeden do výkonnostní skupiny A a jeden do výkonnostní skupiny C. I přes nepřízeň počasí, kdy od 10 hodin až do konce turnaje ve 13 hodin, nepřetržitě pršelo, si to děti užily a zvládli jsme odehrát všechny zápasy.

Tentokrát jsme měli dětí přesně na dva týmy a nikoho na střídání, ale celý turnaj se obešel bez zranění a o to více si všichni zahráli. Ve výkonnostní skupině A jsme hráli vůbec poprvé a musím říct, že předvedený výkon byl velmi kvalitní. Rozhodně jsme nebyli jen do počtu došlo i na nějakou výhru a remízu.

I ve skupině C jsme předvedli kvalitní výkony a velmi slušnou souhru. U některých hráčů byl vidět zřetelný posun ve výkonu. Musím všem hráčům a hráčkám poděkovat nejen za účast, ale i za bojovnost a předvedenou kolektivní hru. Také děkujeme rodičům, že i přes nepříznivé počasí nás vydrželi podporovat a fandili až do konce.

Díky Pepa a Karel

U8

V neděli proběhl domácí turnaj pro kategorie U6 a U8. Celkem se turnaje na Spartě zúčastnilo téměř 60 týmů a zastoupení jsme měli ve všech skupinách. A-tým měl ty nejtěžší soupeře hned na začátek, ale neztratil motivaci a svojí bojovností se s každým dalším zápasem zlepšoval.

B-tým hrál efektivně a dravě, z šesti zápasů 4x vyhrál a 2x remizoval a zůstal neporažený. C-tým sbíral cenné zkušenosti a jen s jedním prohraným zápasem se rozhodně neztratil.

Všichni sparťánci hráli jako správní ragbisti déšť nedéšť a rvali se až do konce. Hráčům za předvedené výkony a rodičům zapisovatelům za obětavou pomoc na hřišti patří obrovský dík! Stejně tak maminkám pekařkám, které se ujaly prodejního stánku! Děkujeme a těšíme na příště v Chrášťanech na hřišti ARC Iuridica.

Hanka & Láďa

U6

Svého prvního turnaje se svěřenci trenérů Květy, Honzy, Radky a vojty zúčastnili v neděli 24. 4. na domácím hřišti. Zápasů měli ragbisté celkem šest a ve všech pokládali své první pětky.

Bojovníci Sparty: Lara, Jára, Ráďa, Vašek, Bertík, Ondra, Vašík a Erik.

Odebírejte novinky ze Sparty!