Muži

Petr Okleštěk a Emilio Calderoni: Poslední utkání jsme odehráli s týmem našeho největšího rivala RC Slavia Praha. Soupeř vyhrál dvě poslední utkání a byl na derby – tzv. boj o kostel, putovní pohár – motivován k odehrání co nejlepšího utkání.

Do utkání vstupujeme velice dobře a již v 25 minutě by se dalo říci, že již je po zápase, ale toto jsme již zažili jak v utkání v Brně nebo doma s Vyškovem. Z těchto dvou utkáních jsme se ale poučili a do poločasu jsme se dostali do brankoviště soupeře ještě 3krát. Poločasové skóre RC Sparta Praha 40:5 RC Slavia Praha.

Druhý poločas bych rozdělil do dvou částí. V první polovině druhého poločasu se nám daří držet míč. Zbytečně ho neodevzdáváme soupeři a držíme se systému. Soupeři dáváme další tři pětky a jdeme do druhé půlky druhého poločasu. Zde se přizpůsobujeme hře soupeře a utkání se dohrává na naší polovině. Konečné skóre RC Sparta Praha 57:10 RC Slavia Praha.

Fotky z utkání si můžete prohlédnout u Miloše Březiny.

Nejlepší hráči: Fortuin, Paillodze, Walters

Muži se v letošní zkrácené extralize umístili na konečném 4. místě.

Ženy

V sobotu 30.10. 2021 odehrály ženy první patnáctkové utkání v sérii Trophy, ve kterém podlehly Švédkám 31:12. Dalším soupeřem bude Finsko a to na domácí půdě již tuhle sobotu 6.11.2021.

Sparťanské posily: Tereza Haffnerová, Sára Lea Exnerová, Dominika Holčíková, Jana Urbanová, Aneta Šmejdová.

U19

Jiří Skall: Poprvé na podzim jsme nebyli horším týmem, škoda prohry, tento zápas jsme měli vyhrát. Bojovný výkon celého mužstva zaslouží pochvalu, avšak dlouhodobě nám koncepčně nehrají dobře spojky, v mužstvu chybí leader, který rozhoduje ve zlomových situacích.

Trestný kop 2 minuty před koncem za stavu 13:12 mohl přinést vítězství, ale chyběl kousek. Bohužel z protiútoku jsme dostali pětku, na kterou už nebyl čas odpovědět. V neděli 7. 11. hrajeme poslední zápas proti Ostravě od 11h na Podvinném mlýně.

U16

Marek Švíř: Kadeti v minulém týdnu měli pouze dvě tréninkové jednotky. Díky státnímu svátku a opatřením ve školách se nehrálo ani plánované utkání s Pragou. Po dohodě obou klubů se zápas přesunul na náhradní termín 6. 11. Toto utkání bude s největší pravděpodobností poslední ostrou výzvou na podzim 2021.

U14

Roman Čížek: Tento týden jsme bohužel nehráli, protože se v týmu soupeře z Petrovic objevil Covid. Snad bude možné odehrát zápas v náhradním termínu, aby o něj chlapci nepřišli.

Matt a Peter James: Podívejte se na další profily hráčů A týmu

Odebírejte novinky ze Sparty!