Muži

Petr Okleštěk a Emilio Calderoni: V posledním venkovním zápase nás čekala bitva v “kleci” na Dragonu. Brno doma hraje vždy daleko lépe a dokáže vnutit svoji hru i nejlepším týmům. Proto jsme se snažili hrát jednoduše, rychle, efektivně a hlavně držet míč.

První poločas byl od prvních minut v naší režii. Hráči drželi míč. Pravidelně se dostávali do úniků a snažili se dodržovat systém. Až mně to trochu připomnělo minulý zápas, kde jsme v 25. minutě úplně přenechali hru soupeři a nakonec jsme se báli o výsledek. Jsem rád, že se hráči poučili z minulého zápasu a nepřipustili mnou zmíněný průběh. Poločasový výsledek 9:24.

Chtěli jsme pokračovat v dobrém výkonu z prvního poločasu a věděli jsme, že Brno má doma vždy dobrý vstup do druhého poločasu, proto jsem nestřídali. Nápor jsme bez větších potíží přečkali a hned začali střídat hráče z lavičky, aby měli co největší minutáž. Střídající, vesměs mladší hráči se chopili své příležitosti výborně!!! Ani jeden z nich nezklamal důvěru realizačního týmu. Škoda jen žlutých karet. Dostat v takovém zápase čtyři žluté je doopravdy moc. Konečný výsledek 16:34.

Nejlepší hráči: Fortuin, Paillodze

Velké poděkování patří i paní rozhodčí Hance Erice Radochové, která odpískala své první utkání v mužské nejvyšší lize.

Ve čtvrtek nás čeká doma derbíčko s RC Slavia Praha od 16.00. Přijď podpořit Spartu a podívat se na pěkné ragby.

Ženy

Naše reprezentantky se zúčastnily nedělního soustředění národního týmu, které se konalo ve Vyškově. Již tuto sobotu 30. 10. 2021 změří síly s hráčkami švédského výběru.

U19

Jiří Skall:

V oboustranně hezkém utkání s vyspělým brněnským týmem z Bystrce se ukázal velký rozdíl v rugby dovednostech, který náš tým nahradil bojovností. Ačkoliv začátek vypadal na debakl, v dalších fázích hry náš tým soupeře dotáhl. Konečný výsledek 44:21 pro domácí Bystrc. Zajímavostí je první celý zápas Martina Bejčka, mladšího bratra hráče A týmu Ondry.

Ačkoliv má úroveň týmu stoupající tendenci, objektivně nestačíme úrovní na naše soupeře a sráží nás též velký počet omluvenek a nemocí (do Brna jsme odcestovali pouze s 15 hráči). V neděli 31. 10. 2021 hrajeme od 11.30 v Petrovicích.

U16

Marek Švíř: Kadeti v domácím utkání proti společenství Zlína a Olomouce prohráli až nečekaně vysokým rozdílem 21:52. Vzhledem k nízkému počtu hráčů a četným zraněním nastoupili naděje Sparty potřetí za sebou pouze s 15 hráči k utkání.

Vysoké rozdíly v přístupu k utkání bohužel narušili plány na domácí vítězství nad slabším soupeřem. Tým táhlo pouze několik jedinců a na úspěch nestačilo.

Podzimní část nám ukázala, v čem se musíme přes zimu zlepšit, abychom mohli konkurovat ostatním týmům v celostátní lize. V listopadu nás čekají ještě dvě odložená utkání na Pragovce a doma s Mountfieldem Říčany.

U14

Vláďa Maier: Minulý týden k nám zamířil soupeř z Mariánských hor.
Hodnocení dnešního zápasu je to nejjednodušší, co můžu dnes udělat. Nasazení všech hráčů bylo super. Díky tomu jsme nepustili soupeře k jejich hře. Trenéři děkují za to, co dnes kluci předvedli. Dostali jsme velký náboj k dalšímu trénování. Zasloužená výhra s konečným skóre 31:7.

U12

Dalmoš a Robert: Turnaj v Přelouči se nesl v přátelské a pohodové atmosféře. Kromě prvního zápasu s Tatrou jsme viděli opravdu vysoké nasazení a bojovnost. Bystrc byla pro nese hráče nový a neokoukaný tým, se kterým jsme nabrali dobrou formu pro zápas s Pragou.

Pragu jsme nepustili k jejich dobře organizované hře. Dobrým napadáním jsme je překvapili a přehráli. Zápasy s Petrovicemi a Říčany jsme udrželi dobré osobní nasazení, ale týmové nasazení se tím ztratilo.

Každopádně turnaj v dobrém počasí byl kvalitní a opravdu jsme předváděli dobrou hru. Děkuji všem účastníkům a těšíme se na poslední turnaj příští neděli v Kralupech.

U10

Pepa, Martin a Karel: 24. 10. 2021 jsme si zahráli ve dvou skupinách (B a C) na turnaji v Babicích a i když byla ráno slušná zima, na výkonu to kupodivu nebylo vůbec znát. Spíš naopak – s přibývajícím teplem se náš vykon stával ospalejším, což se projevilo zejména v posledním zápase proti dětem ze Sedlčan.

Protože skupina C začínala své zápasy až ve 12 hodin a měli jsme i dost omluvenek na poslední chvíli, nechali jsme děti z této skupiny střídavě si zahrát v B týmu a nebylo to vůbec špatné.

Chtěli bychom tímto opět dětem poděkovat za nasazení a předvedené výkony a rodičům za účast a podporu.

U8

Hanka a Láďa: Kategorie U8 odehrála svůj poslední podzimní venkovní turnaj na hřišti v Kralupech nad Vltavou. Poprvé od začátku sezóny se nám sešlo tolik hráčů, že jsme mohli postavit tři týmy a měli tak zastoupení ve všech výkonnostních skupinách.

C-tým hrál od mrazivého rána a všichni včetně turnajových nováčků zaslouží pochvalu, snažili se a dva ze čtyř zápasů vyhráli!

B-tým sice ze 6 zápasů vyhrál až ten poslední s Petrovicemi, ale výkon měl vzestupnou tendenci. Oceňujeme, že kluci hráli s velkým nasazením a snažili se urvat každý míč a i přes lehká zranění nepolevovali a plnili pokyny a hlavně napravovali chyby. Kluci díky!

A-tým to měl úplně naopak – ze 6 zápasů vyhrál krom posledního všechno! Holky a kluci hráli týmově, nahrávali, bojovali, skládali, radost pohledět 😉

Vyhrané donuty byly opravdu zasloužené!!! Děkujeme moc hráčkám, hráčům a rodičům za skvělý podzim!

PJ Walters – Zástupce světového ragby na Spartě

PJ Walters si kromě svých tréninků s Áčkem střihl také krátký rozhovor. Co je jeho největší ragbyový zážitek? Dozvíte se ve videu.

Odebírejte novinky ze Sparty!