Muži

Petr Okleštěk: V sobotním utkání k nám zavítal první tým extraligové tabulky RC JIMI Vyškov. Souboj byl pikantní už tím, že proti nám hráli Jirka Pantůček a Pavel Pytela – dva hráči, kteří hráli poslední léta za Spartu.

Do utkání jsme vstoupili velice dobře a do 28. minuty jsme ve hře dominovali. Hra měla velice dobrý rytmus, dodržoval se herní plán a systém. Kolem 30. minuty zápasu soupeř přebral otěže zápasu a my jsme se dostali do hluboké defenzivy.

Po přestávce jsme bohužel dostali 2 žluté karty. Jen díky silné lavičce jsme dokázali tlaku Vyškova odolat. Konečný výsledek 20:19.

Nejlepší hráči: Fortuin, Stibitz

V tomto týdnu nás čeká utkání s RC Dragon Brno (v Brně).

Ženy

V neděli jsme se zúčastnily posledního turnaje tzv. Letního poháru, který se konal ve Vyškově. Obsadily jsme krásné 2. místo. Tímto končí letošní sedmičková sezóna.

U19 – Spravedlivá remíza ve Vysočanském derby

Jiří Skall: V neděli 17. 10. jsme odehráli bojovné utkání na hřišti RC Praga s výsledkem 24:24. Bojovný výkon, kvalitní standardky, výborná hra a důrazné skládky útokové spojky R. Gajdzici vnesly do utkání naději na první vítězství v letošním podzimu.

Taktické chyby v závěru utkání však rozhodly o spravedlivé remíze. Tým bychom rádi pochválili za bojovnost, velký nedostatek však máme hlavně v rozhodování, v podpoře a v osobním nasazení při kontaktu – hlavně čelních skládkách.

V neděli 24. 10. cestujeme na horkou půdu brněnského Bystrce, který nás určitě důsledně prověří.

U16

Marek Švíř: Kadeti Sparty odehráli v sobotu 16. 10. své čtvrté utkání v podzimní části, tentokrát proti Slavii. I přesto, že výsledek vyzněl narozdíl od jarního souboje pro hosty, nechali naděje Sparty na hřišti dobrý dojem.

Do hry se zapojuje stále více hráčů a tím pádem máme dostatek míčů pro útočení. Bohužel nás hodně limitují individuální chyby a obavy (strach ze skládání) v soubojích jeden na jednoho.

V tomto měsíci se na tréninkových jednotkách budeme věnovat především obraně. V sobotu nás čeká domácí utkání se společenstvím Zlín/Olomouc.

U14

Radan Mik: 17. října v neděli proběhl celostátní turnaj PYRF kategorie U14, který pořádal klub RC Mountfield Říčany, a kterého se zúčastnilo 6 týmů z ČR. Naši chlapci bohužel po prohraných zápasech skončili na posledním 6. místě.

Výsledky jednotlivých utkání:

  • RC Mountfield Říčany – RC Sparta Praha 3:0
  • RC Sparta Praha – RC Dragon Brno 1:2
  • RC Tatra Praha – RC Sparta Praha 6:0
  • Sparta Praha – RK Petrovice 1:2
  • RC Sparta – RC Bystrc 0:5

U12

Dalmoš a Robert: Tuto neděli jsme se zúčastnili turnaje Pico Cup v Petrovicích v rámci PYRF. Poučeni z posledního soutěžního turnaje jsme se snažili hrát ve vysokém nasazení každý zápas a vyhrát.

V základní skupině jsme porazili týmy Havlíčkův Brod, Akademie Brno a Babic. Těžšími soupeři byly týmy Vyškova a Říčan. V utkání s Vyškovem jsme nehráli příliš kolektivně a s chutí hrát s balónem a tak jsme si naši prohru zařídili sami. V utkání s Říčany jsme opravdu bojovali a prohráli se ctí.

Umístění ve skupině nás umístilo do skupiny o sedmé až deváté místo. Zde jsme dvěma remízami a opět rozdílnými výkony vybojovali konečné osmé místo. Určitě jsme schopni hrát kvalitní a vyrovnaná utkání s každým soupeřem a kluci mají spoustu skvělých ragbyových dovedností.

Skládky někteří hráči ovládají opravdu excelentně a v obraně doladíme jen drobnosti. V útoku je potřeba více spolupracovat a hru spíše zjednodušit směrem k brankovišti. Celkově si všichni zasloužili pochvalu a odměnu od pořadatelů turnaje. Díky za účast a prosíme o hojnou a včasnou přihlášku na další turnaj v neděli 24. 10. 2021 v Přelouči. 

U10

Pepa a Martin: V sobotu jsme zúčastnili turnaje PYRF na Tatře. Přestože jsme díky nemocem jeli v mírně oslabené sestavě, všichni nominovaní předvedli víc než kvalitní výkon a hodně z dětí nás mile překvapilo. Po prvním vlažném zápase jsme se všichni postupně rozehráli k lepším a lepším výkonům. Chtěli bychom tímto všem hráčům poděkovat za nasazení, předvedenou hru a hráčům i rodičům za účast.

U8

Hanka a Láďa: V sobotu jsme se na hřišti RC Praga zúčastnili výběrového turnaje PYRF. Hned v úvodu jsme museli poměřit síly s těmi nejlepšími z nejlepších. Kluci a holky se ale vyhecovali a bojovnou a útočnou hrou vyhráli nad soupeři z Říčan, remizovali s domácí Pragou a prohráli jen s Tatrou.

Po vydatném obědě ale všem ztěžkly nohy a projevila se únava z dopoledního nasazení. Další tři zápasy už byly nad naše síly a v boji o pohár „Plate“ jsme skočili na 4. místě (tzn. celkově 8. z 16 týmů).

Moc děkujeme hráčkám a hráčům za účast a rodičům za povzbuzování. Oceňujeme i podporu od zbytku týmu! Těšíme se na další neděli, kdy nás čeká turnaj v Kralupech nad Vltavou.

Odebírejte novinky ze Sparty!