U12

Dalmoš a Robert: V sobotu 2.10. 2021 jsme jeli s šestnácti nominovanými hráči na turnaj do Olomouce. I přes nečekané obtíže se sháněním lístků na vlak, dopadla organizace a průběh našeho prvního týmového zájezdu na jedničku. Kluci našemu klubu ani sobě neudělali ostudu. Jsou to samostatní a pohodoví sportovci.

Myslím že jsme si užili spoustu srandy a radosti ze společně stráveného času. Kluci se museli vyrovnat s brzkým vstáváním, dlouhou cestou a nepřítomností svého „servisního týmu“. Musím pochválit všechny hráče, jak se postavili takové výzvě a překonali své obavy a nervozitu ze setkání s novými týmy a jejich hráči.

Poznali jsme a znovu si uvědomili, co musí každý sám v sobě překonat, aby vůbec nastoupil do hry – a že to vyžaduje opravdu hodně odvahy. V tomto kluky obdivujeme, protože nastupují převážně proti starším a větším soupeřům.

Celodenní turnaj byl velká výzva. Naše hra zaostala za tím, co jsme zvyklí vídat. A tak byly především první zápasy ve skupině, které bychom při standardním nasazení snadno vyhráli, nad naše síly. Nakonec jsme v sedmičlenné skupině skončili pátí a bojovali v zápase o deváté místo s Olympem. Ve skupině jsme se poprvé utkali s týmy Zlína, Bystrce a Olomouce. Ostatní zápasy byly s Petrovicemi B, Tatrou a Slavií.

Turnaj a zájezd celkově hodnotíme velmi pozitivně, společné zážitky budou základem dobré party a utužením téhle party. Děkujeme všem za účast a těšíme se na příští turnaj na Pragovce v neděli.

Ženy

První říjnový víkend strávily Sparťanky na oblíbeném místě na Božím Daru. Na programu byl například výšlap na Klínovec a několik tréninkových jednotek.

U19

Jiří Skall: Tento týden, ačkoliv s velkou marodkou, jsme se připravovali na zápas, který hrajeme v sobotu 9. 10. od 14h na Podvinném mlýně s Ostravou. Pod vedením trenéra Michala Širůčky  jsme najeli na pravidelné čtvrteční tréninky v posilovně. Vidíme velké rozdíly v kvalitě – ročník 2005 zatím neviděl činku či posilovací cviky – ale makáme na tom.

U16

Marek Švíř: V minulém týdnu odehráli kadeti Sparty po pravidelných tréninkových jednotkách rozvojový turnaj X Ragby na Spartě. Turnaj byl rozdělen do dvou výkonnostních kategorií. Sparta odehrála se ctí svou skupinu, ve které byly týmy Říčan, Tatry a Pragy. V následujícím týdnu čekají kadety tři tréninkové jednotky zakončené sobotním utkání 4. kola CL U16 s Tatrou Smíchov.

Odebírejte novinky ze Sparty!