Minulý týden

Sparta TV

V minulém týdnu jsme odstartovali projekt Sparta TV. Cílem toho projektu je prezentovat profesionálně klub směrem k veřejnosti. Rádi bychom zveřejnili přibližně dva díly za měsíc. Příprava těchto videí je poměrně náročná (děkujeme TDT Studio, které se zhostilo video produkce) a závisí na podpoře od partnerů (staňte se partnery!). Pokud se vám tento projekt líbí, můžete ho podpořit i vy – tím, že ho budete sdílet s přáteli, ať už na Facebooku, Youtube nebo jinde.

A tady je první díl.

Muži: Petr Okleštěk shrnuje přípravu na sezónu, obměny v A týmu mužů a první ligové utkání s Přeloučí

Příprava A týmu probíhala dle plánu. Byl bych rád, kdyby na tréninku viděl více hráčů, ale to jistě i trenéři a samotní hráči, kteří mají větší tréninkovou morálku.

Před sezónou od nás odešli hrát 3 hráči do jiného klubu a 3 skončili. Byli to klíčový hráči a v minulých letech jsme na nich stavěli hru, ale každá změna může může i pomoci, když příchody vyváží odchody. Tato změna nám do A týmu přinesla 4 juniory a 4 nové hráče. Za mne jsem s doplněním kádru spokojen, ale to se nejlépe ukáže v sezóně.

Zápas s Přeloučí byl prvním zápasem po deseti měsících. Od prvních minut jsme byli lepší, ale bohužel jsme měli pomalé čištění, pomalejší hru v rucku a někdy jsme hráli naivně s velkou porcí technických chyb. Soupeř měl až moc času se dobře postavit do obrany a následně nám stěžovat hru. Postupem času se ukázala kvalita, lepší standardky a taky i lepší fyzická kondice. Hráčem zápasu jsme po dohodě s hlavním trenérem Ondřejem Kutilem zvolili Honzu Páva, který se vrátil po roční pauze způsobené zraněním.

Těší nás, že máme na čem stavět a všechny posily se ukázaly ve velice dobrém světle. Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům k jejich výkonu a pak hlavně mladým hráčům, kteří nás doplnili z naší juniorky a ukázali, že je potřeba s nimi začít seriózně počítat.

Přelouč jako nováček se ukázal v dobrém světle. Teď jim jen přeji, aby vydrželi takto hrát co nejdéle. Z osobní zkušenosti vím, že odehrát čtyři až pět utkání může být pro kluby s menší hráčskou základnou náročné.

Zhodnocení trenéra Ondřeje Kutila

Vzhledem k tak obrovské pauze měl zápas dobrou úroveň. Byla to pro nás velice dobrá zkouška, která nás dobře prověřila. Tým z Přelouče, ač neměl moc míčů k útoku, hrál v obraně velice dobře a nebylo jednoduché se dostat do jejich brankoviště. Ale i tak se nám párkrát podařilo skórovat a výsledek, ač vypadá poměrně velký, úplně neodráží celkovou hru. Na naší straně byla spousta drobných chyb, které budeme na příští zápas proti RC Tatra Smíchov muset opravit, aby se naše hra posunula zase o kousek dále.

p.

tým
u
v
r
p
s+
s-
body
+/-
4P
-7
1
tatra_20.jpg RC Tatra Smíchov
1
1
0
0
57
14
5
+43
1
0
2
sparta_20.jpg RC Sparta Praha
1
1
0
0
48
13
5
+35
1
0
3
rcrm_logo_2015_20.jpg RC Mountfield Říčany
1
1
0
0
50
20
5
+30
1
0
4
praga_new_20-1.jpg RC Praga Praha
1
1
0
0
23
8
4
+15
0
0
5
vyskov_20.jpg RC JIMI Vyškov
1
0
0
1
8
32
0
-15
0
0
6
dragon_20.jpg RC Dragon Brno
1
0
0
1
20
50
0
-30
0
0

7
prelouc_20.jpg RC Přelouč
1
0
0
1
13
48
0
-35
0
0
8
slavia_20.jpg RC Slavia Praha
1
0
0
1
14
57
0
-43
0
0

Zápas vidělo 131 diváků. Foto ze zápasu najdete Sparta Forever, Miloše Březiny a také u Jarky Čížkové.

Kategorie U19: Přípravný kemp Blatnice

Jan Dezort shrnuje proběhlé soustředění:

Přípravného kempu Blatnice 2020 se zúčastnilo celkem 26 hráčů. Hlavním cílem soustředění byla práce na fyzické stránce hráčů – jejich trenéři teď mohou pokračovat prací na technických dovednostech a taktice.

Hráči U19 se budou zúčastňovat zápasu B týmů mužů, které se odehrají vždy v rámci prvoligových utkání A týmu. Bohužel ani v první již odehraném utkání s Přeloučí, tak v nadcházejícím zápase s Tatrou se B týmy nepotkají.

Kategorie U14 a U12 na soustředění

Posíláme informace od trenéra Romana Čížka:

Včera začalo soustředění kategorie U-12 a U-14 v Bohutíně u Příbrami. Chlapci se seznamují s novými spoluhráči, kteří k nim přišli z nižších kategorií.V U-14 se chlapci musí vyrovnat s větším hřištěm a připravit se na posty. Dopoledne je zaměřené na fyzickou přípravu a odpoledne na míčovou techniku a skládky.

Soustředění U10

Děkujeme Petrovi Štěpánkovi za foto.

Tento týden nás čeká

Pozvánka na zápas s RC Tatrou Smíchov od Petra Oklešťka

Na zápas s Tatrou se moc těším. Jsem rád, že hrajeme doma a doufám, že bude v hledišti plno. Chtěl vyzvat všechny fanoušky, ať přijdou na zápas v rudých barvách, v barvách našeho klubu. Kdo přijde v rudé bude na něj čekat na vstupu malý klubový dárek. Těšíme se na vaši podporu.

Pozvánku na zápas najdete na Facebooku (děkujeme za sdílení).

Společné soustředění U19 a U16 s RC Šumava Nýrsko

Dnes odjíždí kategorie U19 a U16 na soustředění do Nýrska. Toto soustředění proběhne společně s hráči RC Šumava Nýrsko. Na soustředění absolvují hráči celkem osm tréninkových jednotek, modelový zápas a minimálně jedno opékání buřtů :).

Pravidelná schůze výkonného výboru a kontrolní komise klubu

V úterý se sejde (a fakticky už sešel, protože vydáváme se zpožděním) výkonný výbor a kontrolní komise klubu. V následujícím týdnu budeme sdílet zápis ze schůze, abyste měli představu o tom, co se v klubu řeší. Všechny předchozí zápisy najdete vždy v aktualitách nebo konkrétně v této kategorii.

Autorem úvodní fotografie je Miloš Březina.

Odebírejte novinky ze Sparty!