U16

Kadeti Sparty odehráli před nucenou pauzou své čtvrté letošní utkání v rámci Rugby Cupu 2020. Ve svém prvním domácím utkání splnili jasně roli favorita a porazili společenství Babice / Přelouč vysoko 93:0 (48:0).

“Tým se dává pomalu ale jistě dohromady, hráči se více poznávají na hřišti a to je dobrý základ pro další práci. Díky aktivnímu přístupu k utkání jsme mohli poslat do hry všechny z lavičky, což pomáhá v rozvoji hráčů se slabší výkonností. Střídání tým neoslabovalo, což je dobrá skutečnost, o kterou se můžeme opírat. Vládní omezení nás ale stále limitují v postupu dopředu, doufejme že nucená pauza bude opravdu jen 14 dní a pak budeme pokračovat v započaté práci. Byla by teď velká škoda celou tříměsíční práci zahodit.” řekl po utkání trenér U16 Marek Švíř.

Muži: Utrpěla se výhra

Komentář Ondřeje Kutila:

Tým mužů sehrál utkání proti RC Slavia, ve kterém jsme měli jasný cíl – získat 5 bodů do tabulky a co nejvyšší možné skóre. Ovšem opak byl realitou a byla to spíše Slavie, která měla více ze hry a to chvílemi nechtěla ani hrát a zbavovala se jen míčů. Avšak i takový výkon stačil k tomu, aby nás hlavně ve druhém poločase pěkně potrápila a nedovolila nám skórovat ani jediny bod. Zápas nám ukázal, že pokud nebudeme hrát jako jeden tým a pokud každý znás na hřišti neodevzdá maximum jak fyzické, tak hlavně mentální, tak se sám soupeř neporazí. Doufejme jen, že se za 3 týdny bude moci dohrát soutěž a napravíme naši reputaci v příštím zápase.

Záznam zápasu si můžete prohlédnout na Facebooku Slávie.

U12

V neděli 11.10. 2020 jsme se zúčastnili turnaje na Tatře a ve spolupráci s Pragovkou jsme našli uplatnění pro všechny naše přihlášené hráče v jejich odpovídající výkonnostní skupině. Ve skupině C si zahráli Tonda a Kryštof. Oba se statečně seznamovali s principy hry a snažili se být užiteční. Určitě se ještě zlepší a budou platnými členy týmu.

Ve skupině B David Poříz, Honza, Kuba Stibitz a Karel. Tito hráči získali další cenné zkušenosti a vědí v čem se musí zlepšit. Předvedli bojovnost a některé dovednosti mají docela dobře osvojené. Každý musí něco vypilovat. Rozhodně neudělali ostudu a byli na hřišti vidět.

Odpoledne se dostalo i na skupinu A, do které nastoupil Michal, David Š., Jakub J., Ondra M., Matyáš M., Matyáš H., Matouš, Jáchym, Richard, Sam a ještě si svým dobrým výkonem v béčku řekl o místo v A skupině Honza Šťota. Asi musím poděkovat rodičům, za to že kluci přijeli na turnaj ve skvělé náladě, byla z nich cítit radost, že jsou spolu a těšili se na zápasy. V jejich předváděné hře to bylo znát. Žádný zápas ani souboj nevypustili a hráli krásné ragby. Když budeme více myslet na vybíhání v rovině při obraně a na hlubší postavení při útoku můžeme se těšit na další vynikající výkony. Agresivní hrou jsme získávali balóny a skórovali. I za komunikaci při zápase si kluci zaslouží pochvalu.

Drobné chyby jistě napravíme, a když budeme i nadále takto semknutí a v pohodě, odrazí se to na celkovém obrazu naší hry. Děkuji všem za účast a za opravdu pěkný ragbyový den. Sledujte prosím zprávy o dalším konání na kanálech RC Sparta Praha a doufejme že se vše brzy vrátí k normálu. Za trenéry Dalmoš a Robert.

U10

Zhodnocení sportovního manažera Petra Oklešťka

Poslední ragbyový víkend bych si raději představoval jinak. Kategorie U14 a U19 nehrála z kvůli COVID-19. Viděli jsme výrazné vítězství U16 nad Babicemi, ale po pravdě tyto absolutně jasné vítězství nikomu moc nedají. Na druhou stranu jsem rád, že tato kategorie doopravdy funguje.

Největším zklamáním je pro mne letos hra mužů. Utkání na Slavii bylo pro mne stejně jako pro ostatní Sparťany spíše utrpení než podívaná. Pevně věřím, že se letošní sezóna po pauze dohraje a Áčko ukáže svou pravou tvář. Ve Spartě příští sezónu zůstanou jen Sparťani co chtějí bojovat za Spartu, ať si to všichni uvědomí!!!

Ragby si hraj.

PO

Odebírejte novinky ze Sparty!