Muži

Komentář Ondřeje Kutila:

Cíl splněn!

V sobotu jsme odehráli další zápas v této rozkouskované sezóně, tentokrát proti RC Dragon Brno, který přijel značně omlazen a s vědomím, že nemá co ztratit. Náš cíl byl jasný! Vyhrát za pět bodů a pokusit se napravit chyby, které nás brzdily v minulém utkání. Prvni z cílů se nám podařil, ale v tom druhém to bylo o poznání horší.

Budiž nám omluvou, že naše sestava byla známa až v sobotu před zápasem a tak tento zápas byl odehrán takříkajíc zostra. To se také projevilo na našem výkonu, kdy náš tým neproměnil tři jasné pětky a tak skóre zůstalo opticky méně zajímavé. Chtěl bych však pochválit všechny kluky, že do toho dali maximum, i když se občas nedařilo. 

Dalším pozitivem je konečně návrat dlouhodobě zraněných hráčů, což je pro nás důležité do dalšího zápasu proti Slavii, kde máme opět cíl jasně daný.

Za fotky z utkání, které najdete na Facebooku, děkujeme Jarce Čížkové.

U19

Domácí zápas Juniorů s Dragonem Brno měl jednoznačný výsledek. Konečné skóre bylo 53:5. Oproti zápasu v Říčanech jsme zaznamenali zlepšený výkon a to i bez kapitána Bejčka. V jednoznačném utkání dostali prostor všichni hráči – naším cílem je co nejlépe zapracovat nováčky z ročníku 2004. Nejlepšími hráči byli v tomto utkání Rulf a Zámyslický. O nadcházejícím víkendu nás čeká Slávia.

Fotky ze zápasu najdete na Facebooku Jarky Čížkové. Díky!

U16

Kadetům zrušili sobotní utkání s TJ Sokol Mariánské Hory, protože mají ve svých řadách nakaženého COVID-19. Toto utkání se pravděpodobně dohrávat nebude. V nadcházející sobotu tým odehraje utkání proti společenství klubů Babice a Přelouč. Kadety čeká první letošní zápas v domácím prostředí, bohužel díky vládním opatřením bez diváků.

“Máme před sebou 14 dní, kdy se musíme dobře připravit na vrchol podzimu. Tím je domácí utkání 24. 10. 2020 s týmem Říčan. Říčany sice tento víkend prohrály v Brně, ale to jejich sílu vůbec nesnižuje, po prohře je tomu vždy naopak”  řekl v krátkém rozhovoru hlavní trenér Marek Švíř.

Program kadetů na podzim

12/9 Rugby Cup 1. kolo  – Petrovice – Sparta 5:48 

19/9 Rugby Cup 2. kolo – Tatra A – Sparta 15:41

28/9 přípravné utkání Praga – Sparta 24:31

3/10 Rugby Cup 3. kolo – Mariánské Hory – Sparta – odloženo

10/10 Rugby Cup 4. kolo – Sparta – Babice

17/10 reprezentace U16

18/10 přípravné utkání Tatra A – Sparta

24/10 Rugby Cup 5. kolo Sparta – Říčany 

31/10 reprezentace U16

1/11 přípravné utkání Slavia – Sparta 

7/11 přípravné utkání Tatra A – Sparta 

14/11 přípravné utkání Sparta – Slavia

Zhodnocení sportovního manažera Petra Oklešťka

V tomto kole se bohužel více nehrálo než hrálo. Kategorie U8 až U12 měly volno. Bohužel COVID-19 zasáhl do soutěže U14 a U16. Obě kategorie měly hrát v Ostravě, kde domácí hráč měl pozitivní nález. Muže a U19 čekal soupeř z Brna. Kategorie U19 vyhrála s přehledem. Áčko po trochu utrápeném výkonu zvítězilo a připsalo si pět bodů do tabulky. 1. Ligu Ragby XV mužů čeká díky odloženým utkáním závěrečný sprint.

Poslední týden nás čekají tři utkání v jednom týdnu: sobota, čtvrtek, sobota. Poslední utkání se snažíme posunout alespoň na neděli. Pro hráče jsou tři utkání v týdnu příliš velké riziko – nemáme ale příliš na výběr. Jedná se o posunu semifinále, ale víc termínů není. Snad se vše odehraje a nikomu se nic nestane.

Ragby si hraj.

PO

Odebírejte novinky ze Sparty!