Muži

První domácí semifinále bylo sice vítězné 19:11, ale musíme si přiznat, že představy nás trenérů ale i hráčů, kteří se motivovali k vysoké výhře se nevyplnily. Došlo tak zřejmě k lehkému podcenění soupeře a hra se podle toho vyvíjela.

Na začátku jsme se nemohli dostat do dobrého herního tempa. Jedna z příčin byly časté neúčinné taktické kopy, které dávali soupeři možnost k protiútokům a držet míč ve hře na své straně. Praga nebyla v nejlepší sestavě, ale o to byla bojovnější a velmi dobře bránila. Nám se nedařilo účinně vstupovat do obrany – zvlášť pomalé fáze. Když se nám zadařilo, končily naše akce technickou chybou, nebo přestupkem proti pravidlům. Závěr prvního poločasu jsme dokonce po dvou žlutých kartách dohrávali ve třinácti (!). Dali jsme ale tři pětky s dvěma konverzemi, proti jen jednomu položení Pragy + jeden proměněný trestný kop. Stav v poločase byl celkem dobrý 19 : 8.

V šatně jsme řešili problémy, které nás brzdily v efektivní hře, a všichni jsme věřili, že v druhém poločase se více prosadíme a jasně rozhodneme. To se ale bohužel nestalo, nedali jsme žádné body a Praga naštěstí přidala jen tři TK. Konečný stav tedy 19 : 11.

Problém byl také ve velkém počtu TK – SP 20 – PR 4. Šlo tedy velmi rozkouskované utkání s mnoha přerušením hry. Určitě jsme se přestupků dopouštěli, ale nejsem si jistý, že tolika. Některá hodnocení pana rozhodčího Tůmy hodnotíme jako příliš přísná, zvlášť u jedné ze žlutých karet.

Jestli můžeme z tohoto utkání vyzvednout něco pozitivního, tak to je ubránění stavu ve žlutých kartách 13 na 15. Přestože se nám moc nedařilo, do hry jsme poslali premiérově dva juniory, kteří se v tomto těžkém utkání nijak herně neztráceli – Pepa Pokorný a Ondra Vilimovský.

Je třeba rychle udělat podrobný rozbor utkání a rychle odstranit na trénincích nedostatky, protože druhé semifinále se rychle blíží – pátek 28. 10. od 14.00. hod. na Pragovce. Věříme, že zde budeme mít dobrou podporu našich fanoušků.

Medák

U16

Kadeti měli mít o tomto víkendu dle rozpisu soutěže volno, ale nebylo tomu tak. V průběhu týdne došlo k dohodě s týmem Říčan k přípravnému utkání, které se odehrálo v sobotu 22. 10. dopoledne za velmi nepříznivých podmínek. Sparta nastoupila do utkání v nekompletní sestavě a tak nás domácí doplnili hráči, kteří se u nich moc do hry nedostanou.

Silný déšť a podmáčený terén byl náročný pro obě strany. Očekávaný tlak domácích přišel po několika minutách. To však Spartě nebralo chuť do hry a stále se snažila v určitých částech hry vyvíjet souvislejší tlak na soupeře. Hra proti silnějším soupeřům chybí, proto se příprava bez ohledu na výsledek vydařila.

Po týdenní pauze, kdy se konají regionální výběry, odehrají kadeti své poslední podzimní utkání v sobotu 5. listopadu doma proti Slávii.

U14: RK Petrovice-RC Sparta 0:34  (0:0)

23. 10.2022 jsme za krásného podzimního počasí sehráli zápas s U14 RK Petrovice. Zápas začal v 16.30 a soupeř si vytvořil dvacetiminutový tlak a takřka celý první poločas naši hráči bránili své brankoviště. Bohužel soupeř nevyužil svého tlaku a první poločas skončil smírně 0:0.

Druhý poločas byl již v počátku z naší strany útočnější a také jsme více kombinovali. Oba týmy si vytvořily několik skórovacích šancí, ale body pokládali Sparťani a ujali se vedení. Druhý poločas se pak skončil jednoznačně pro naše barvy 34:0. Zápas se nesl v bojovném duchu a oba soupeři předvedli krásné ragby.

Tímto děkujeme našim soupeřům za tvrdou, vyrovnanou hru, rodičům za podporu a hlavně našim sparťanským chlapcům za obětavou vysilující obranou hru v první půlce a za kombinačně pohlednou druhou půlku. Gratulace k vítězství nad RK Petrovice.

Zápas hodnotil Radan

U10

Předposlední podzimní turnaj odehrála kategorie U10 na hřišti v Petrovicích. Udělali jsme tentokrát změnu a k Céčku poprvé postavili Áčko.

Oba týmy dělaly trenérům celý den velkou radost. A-tým hrál ve velkému tempu. Odehrál za celý turnaj celkem 4 zápasy s velmi silnými soupeři, což je jediná možnost, jak se posouvat dopředu. Lůca a kluci předváděli pěknou hru, konečně začali využívat celou šíři hřiště a ukazovali bojovnost a psychickou odolnost. Máme na čem stavět 😉

C- tým má za výkon na turnaji také velkou pochvalu, všichni se na hřišti snažili a konečně byly téměř u všech vidět skládky. 👍 Céčko odehrálo pět zápasů a z toho byli 3x neporažení. Kluci pokládali mnohem víc pětek a mnohem míň dostávali, tzn. že je vidět pozitivní vývoj! Jen tak dál!

Děkujeme všem za skvělé výkony a celému sparťanskému zázemí za podporu, byla to povedená neděle!