Muži

Petr Okleštěk: Domácí utkání play-off 1. ligy proti Tatře Smíchov bylo dohodnuto opět na čtvrteční večer 19. 5. od 19 hodin. Fanoušci a diváci, kterých přišlo opravdu hodně, viděli velmi vyrovnaný boj o postup do finále. Svědčí o tom i skóre prvního poločasu 10:10. 

Druhý poločas byl velmi podobný. Hrálo se tvrdé atraktivní ragby. Sparta vedla ke konci 22:20, a už se zdálo, že své těsné vedení udrží, ale v samotném závěru hry se podařilo hráčům Tatry vběhnout do naší herní fáze, kde jsme ztratili míč a soupeř z rychlého protiútoku položili poslední pětku utkání (bez proměněné konverze) a otočili tak na konečných 22:25. Je škoda, že tato akce vznikla ze sporné situace, na níž bohužel trojice rozhodčích nijak nereagovala. Po výkopu už se v posledních dvou minutách stav nezměnil a tak se sportovní štěstí tentokrát přiklonilo na stranu Tatry.

O bronzové medaile budeme bojovat s Pragou, která prohrála o víkendu v Říčanech.

Ženy

Naše 3 reprezentantky se zúčastnily přípravného turnaje v Benidormu. Zde se umístily na 2. místě za Polskem, se kterým odehrály finále s dobrým výsledkem 12:36.

U19: RC Sparta Praha vs. RC Praga (40:24)

Jiří Skall: První zasloužené vítězství, které jsme si zdramatizovali chybami, které soupeř zúročil a dostal se tak do hry. Bojovný výkon celého týmu, za který si zaslouží pochvalu, bohužel spousta prohraných balonů v osobních soubojích, soustavný problém na klíčových postech, především spojkách. Je na čem pracovat, ale vítězství bylo vydřené, což se velmi cení. Za 14 dní hrajeme odvetu na Pragovce, chtěli bychom výsledek potvrdit a závěr sezony si užít vítězstvím. Nejlepší hráč Ondřej Vilímovský, Tomáš Diviš.

U16

Marek Švíř: Kadeti po nevydařeném začátku jara postoupili v nadstavbové části po vítězství v Petrovicích 33:40 (14:19) do bojů o 5.-8. místo. Nízký počet hráčů nevytváří konkurenci, a kvůli tomu chybí i tlak na hráče, aby se zlepšoval. V současné době mají všichni jistotu toho, aby se dostali do sestavy ať trénují poctivě nebo vůbec. Podle toho samozřejmě vypadá i předvedená hra.

Cílem do sezóny bylo odehrát pokud možno všechna soutěžní utkání, což se nakonec možná i povede. Úroveň hry samotné ale klesá, hráči nejsou schopni obětovat souboji se soupeřem více a jen spoléhají na své lídry. Pokud se nám podaří uspět o nadcházejícím víkendu na Dragonu, bude to nečekaný úspěch.

U8

Další z turnajů pro kategorii U8 se konal na Smíchově na hlavním hřišti RC Tatra. Bylo úplně ukázkové počasí, organizace na jedničku a sešlo se tolik hráčů, že jsme měli i možnost střídat. Všichni dorazili pozitivně naladění.

A-tým byl s Hankou a začal opravdu parádně. Pěknou poziční a útočnou hrou smetl v prvním zápase soupeře z Tatry a ve stejném duchu pokračovat celý den. Kluci a holky hráli urputně, užívali si to a byla radost se na ně dívat.

Béčko bylo se Standou. Kluci měli trošku vlažnější start, moc neskládali a soupeři jim unikali, ale postupně se dostali do hry, nabudili se a začali víc bojovat, víc se snažit a víc chtít a turnaj končili s třemi výhrami z celkových 6 zápasů!

Céčko s Láďou mělo nachlup stejný scénář jako B-tým, tzn. zahájení zlehka, pozvolný rozjezd a zlepšující se výkon s každým dalším odehraným zápasem. Jsou vidět posuny v dovednostech u jednotlivců a za to jsme rádi!

Děkujeme moc všem hráčům za předvedené výkony a parádní neděli! Příště se sejdeme na turnaji v Babicích!