Muži: RC Tatra Smíchov vs. Sparta Rugby – 21:35 (7:22)

Muži v utkání, které se odehrálo ve středu 13. 4. 2022, porazili domácí Tatru v krásném zápase s konečným stavem 21:35. Doporučujeme shrnující článek na webu ČSRU.

Foto: Martin Košata

U19 – Příprava na zápas s Tatrou

Jiří Skall: U19 měla volný víkend věnovaný širšímu srazu národního mužstva na Markétě, ve středu jsme byli podpořit A tým na Tatře, ve čtvrtek dvoufázový trénink, tento týden se bude plně věnovat nedělnímu zápasu v 16h na Tatře.

U16

Marek Švíř: Kadeti o prodlouženém víkendu hráli důležité utkání 3. kola Ligy ragby XV proti Petrovicím. Bohužel k utkání se dostavilo pouze 13 hráčů a to zpočátku nevěstilo nic dobrého. Navíc soupeř odmítl hrát ve stejném počtu a tak bylo třeba bojovat více než kdy jindy předtím.

První poločas patřil domácím, kteří si vypracovali slušný téměř dvacetibodový náskok. Po změně stran však kadeti Sparty zjistili, že soupeř má problémy s obranou a zvýšeným nasazením se dařilo skóre dotahovat až na 29:27.

V závěrečném tlaku se však naděje Sparty nedokázaly soustředit na obrat utkání a z vypadnutého míče dostali od Petrovic rozhodující pětku. Konečný výsledek 36:27.

Sparta tak skončila třetí v tabulce a nepostoupila mezi nejlepších osm týmů v republice, čekají jí tedy pouze boje o umístění.

Další utkání hraje kategorie U16 v sobotu 30. dubna proti Ammoru.

Odebírejte novinky ze Sparty!