Ženy

V sobotu odehrál národní tým žen zápas s Finskem. Skóre bylo nakonec pro naše reprezentantky 39:12. V základní sestavě bylo 6 hráček Sparty! Gratulujeme!

Muži

I muži měli své zástupce v národních týmech. Maty čížek, Ondřej Bejček, David Doležal a Vladan Diviš. Spolu s nimi pak jako trenér také Pavel Vokrouhlík. V rámci mistrovství Evropy do 20 let se utkali s Portugalskem (64:0 pro Portugalsko) a s Rumunskem (41:20 ve prospěch Rumunska). Bez ohledu na výsledky kluci získají spoustu zkušeností. Více najdete na webu mistrovství.

V národním týmu mužů se v zápase proti Maďarsku objevili další sparťani: Hubert Dřímal, Sheldon Fortuin a Richard Hřebačka. Zápas s Maďarské národnímu týmu vyšel – Česko – Maďarsko 31:13 (poločas 17:7). Report najdete na webu ČSRU.

U19 – konečně vítězství

Jiří Skall: V neděli 7. 11. jsme zaslouženě vyhráli utkání proti společenství RC Ostrava Havířov 37:5. Od prvních minut jsme soupeře dostali pod tlak, byli jsme jednoznačně lepší ve všech fázích hry, standardkách a jen díky chybám v závěrečné mezihře jsme nepoložili více pětek.

Na hřiště se dostala i komplet lavička – bylo nás celkem 18. Je škoda, že jsme se k takovému počtu dostali až v posledním zápase. Pomalu se uzdravují marodi, trénovat budeme i nadále a to až do konce listopadu.

Mužem zápasu byl Matyáš Hýka, který položil 4 pětky!

U16

Marek Švíř: Kadeti odehráli první listopadovou sobotu své poslední podzimni soutěžní utkání v rámci celostátní ligy kadetů. Posledním soupeřem nadějí Sparty byla Praga.

Utkání lze rozdělit na tři části. V té první jsme se nedokázali zpočátku dostat do utkání a hned jsme prohrávali 17:0. V druhé části se nám podařilo zastavit souvislý tlak soupeře a díky položení dvou pětek s následným prokopnutím se podařilo patnáct minut před koncem stáhnout stav na rozdíl tří bodů.

Poslední závěrečná nejdůležitější část utkání nás zastihla mladé sparťany zcela nepřipravené. Hráči Pragy rozjeli kolotoč akcí, který přinesl pět slepených pětek, které poslaly utkání do stavu, který si po 40 minutách nikdo ani nedokázal představit.

Utkání skončilo 57:12. V tomto týdnu čeká hráče velké shrnutí podzimu, tři tréninkové jednotky zakončené v sobotu 13. 11. 2021 společným sledováním mezinárodního utkání Irsko vs. Nový Zéland.

Odebírejte novinky ze Sparty!