REPRE U20

Členem národního týmu ragby U20 se stal odchovanec Sparty Matyáš Marek. Gratulujeme! (Na fotografii: Matyáš Marek a trenér Pavel Vokrouhlík.)

Matěj Liška

MUŽI

A-tým minulý týden prohrál těžké utkání na hřišti Slavie, což nás kvůli horšímu skóre posunulo na čtvrté místo ve skupině A. Díky tomu narazíme ve čtvrtfinále poháru na tým Pragy. Pragovka, finalista extraligy, je velmi kvalitní soupeř, navíc půjde o vysočanské derby s velkým nábojem. Bude to náročný zápas, ale máme výhodu domácího prostředí, kde jsme letos odehráli nejlepší utkání. Bohužel tým sužuje rozsáhlá marodka. Ke dlouhodobě zraněným hráčům přibyly drobné úrazy a částečně i onemocnění covidem. Kádr, který prochází generační obměnou, není příliš široký, což v současné době brzdí náš další rozvoj. S věkovým průměrem 22 let pracujeme na mentalitě hráčů a získáváme cenné zkušenosti. Věříme, že se tým na nejdůležitější utkání podzimu dokáže vzchopit a bude připraven.

Jan Dezort

ŽENY

V sobotu 12. října se na Tatře uskutečnil již sedmý turnaj MČR žen. V prvním zápase turnaje měly Sparťanky změřit síly s týmem z Vídně, který však do Prahy dorazil s velkým zpožděním. Sparťankám tak byla připsána kontumační výhra. Díky tomu se Sparta dostala do těžší skupiny a v dalším zápase se utkala s A-týmem Tatry. Sparta v první akci zápasu otevřela skóre rychlou pětkou, ale nakonec Tatře podlehla.
Další zápas byl velmi vyrovnaný, avšak tým Peří byl nad síly Sparty. Poslední utkání Sparta odehrála proti týmu Moravia. Jednalo se o velmi náročný zápas, ve kterém došlo ke zranění jedné ze sparťanských hráček. Zbytek zápasu tak Sparta dohrávala v šesti hráčkách. Sparťanky si z turnaje odvážejí 4. místo. I přes nízký počet hráček (přesně 7) předvedly holky skvělé a bojovné výkony.

Zdeněk Albrecht

U10

Kategorie U10 odehrála tuto neděli regionální turnaj na Iuridice.
Hrát přijeli tři mužstva, dvě v kategorii B a jedno C.
I přes neblahý výhled nám počasí přalo a všichni hráči podávali po celý den výborné výkony.
Mužstva v kategorii B vynikali svou hrou dopředu a tým v kategorii C zase svou dravostí a skládkami.
Děkujeme všem hráčům za vysokou účast a jen tak dál.

Matěj Bíža